Här tipsar vi om sju olika aktiviteter du kan göra i Malmö och vad de kostar. Vi tar också upp vad det skulle kosta att bo i Malmö och hur du kan finansiera din bostad.

7 roliga aktiviteter i Malmö och dess priser

  1. Disgusting Food Museum: 185 kronor per vuxen besökare.
  2. Åka tåg över till Köpenhamn: 246 kronor.
  3. Hotellnatt på Malmö Live: cirka 1 000 kronor per natt.
  4. Gå på fotboll på Eleda Stadion och se Malmö FF: 150 – 500 kronor.
  5. Ät lunch på Tareq Taylors “Kockeriet”: 800 – 950 kronor.
  6. Åk upp i Turning Torso: 195 – 500 kronor.
  7. Spela Boule på Boulebaren: 150 kronor.

1. Disgusting Food Museum: 185 kronor

Disgusting Food Museum visar upp en utställning på 80 av världens mest äckliga maträtter, till exempel italiensk ost med levande likmaskar och sydkoreansk dryck med avföring från barn. Det här liknar ingen annan matupplevelse du kan få i Malmö. Inträdesavgiften för vuxna ligger på 185 kronor.

2. Ta tåget tur och retur till Köpenhamn: 246 kronor

Passa på att ta en heldag i Köpenhamn. Tågresan tar enbart en dryg halvtimme från Malmö C till Köpenhamn Hovedbanegård och kostar 246 kronor tur och retur för en vuxen med Skånetrafiken. Ha dock med dig giltig legitimation då det förekommer gränskontroller mellan Danmark och Sverige.

3. Hotellnatt på Malmö Live: cirka 1 000 kronor

Få ut max av din vistelse i Malmö genom att bo en natt på fyrstjärniga Clarion Hotel Malmö Live. Det här är ett hotell mitt i centrum med en skybar 85 meter upp i luften och regionens bästa förutsättningar för kongress och konferens. En hotellnatt kostar cirka 1 000 kronor per person.

4. Fotboll på Eleda Stadion: 150 – 500 kronor

Malmö FF har de senaste åren vunnit många SM-guld och spelat både Champions League och Europa League. Det är med andra ord alltid garanti för bra fotboll och toppmatcher i Malmö. Biljettpriser varierar beroende på motstånd, tävling och plats på arenan, men ligger normalt mellan 150 – 500 kronor.

5. Lunch eller middag på Kockeriet: 800 – 950 kronor

Lunch i Malmö är ett måste då det finns mat och restauranger för alla. Tareq Taylor har en egen restaurang, Kockeriet, som du absolut inte ska missa. Det krävs dock att ni är ett större sällskap då upplägget består av 5- och 7-rättersmenyer (800 – 950 kronor). Boka gärna bord i förväg.

6. Åk upp i Turning Torso: 195 – 500 kronor

Turning Torso sträcker sig 190 meter ovanför marken och är en unik byggnad i Malmö. Hyresvärden HSB Malmö erbjuder möjlighet att åka upp till toppen till en kostnad för 195 kronor för vuxna (500 kronor för familj). Var uppmärksam på om coronarestriktioner påverkar möjligheterna.

7. Spela boule på Boulebar Drottningtorget: 150 kronor

Boulebaren på Drottningtorget i Malmö är boulespelarnas Mecka. Lokalen är ett 200 år gammalt ridhus med stämningsfull atmosfär. Kombinationen bar och boule är perfekt både som after-work och kvällsnöje. Priserna ligger på 150 kronor per person, men du kan välja mer exklusiva upplägg för dyrare pris.

Vad kostar en bostad i Malmö?

Det kostar mellan 1 – 4 miljoner kronor att köpa en bostad i Malmö. Ett sådant pris avser en normal två- eller trerumslägenhet. Priset varierar dock förstås beroende på faktorer som när bostaden är byggd eller i vilket område den ligger. Det är till exempel dyrare att bo på Limhamn än Rosengård.

Villor i Malmö är generellt dyrare än lägenheter. En normalstor villa på cirka 150 kvadratmeter och fem rum i ett bra område kostar ofta cirka 6 – 8 miljoner kronor. För att sätta saker i perspektiv kan man dock exemplifiera med Zlatan Ibrahimovics villa på Limhamn som såldes för 30 miljoner 2015.

Vad kostar ett bostadslån i Malmö?

Att ta ett bostadslån för att köpa lägenhet eller villa i Malmö kostar i form av ränta och amortering. Om du till exempel tar ett bostadslån på 1 miljon kronor med 2 % ränta och amortering per månad kommer lånet att kosta cirka 40 000 kronor under ditt första år.

Räntan avgörs utifrån kreditvärdighet och till vilken säkerhet du kan betala tillbaka lånet. Du kan också välja mellan fast eller rörlig ränta, vilket innebär att räntesatsen antingen är samma under hela bindningsperioden eller förändras med räntemarknaden. För bostadslån gäller normalt fast ränta.

Tips innan du tar ett bostadslån

Innan du tar ett bostadslån är det viktigt att du undersöker var du kan få det mest fördelaktiga lånet och bästa räntan. Genom att göra en del förarbete går det därför att spara mycket pengar på ditt lån. Du kan till exempel förbättra dina lån med Advisa genom att jämföra långivare på deras sajt.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *